Bymarknaden

Härnevidagensbymarknad startade år 2001.                                                                          

Sedan 2001 en söndag i juni, har Härnevi Hembygdsförening anordnat en bymarknad. Marknaden är förlagd till Rotbrunna som är en genuin ”radby”. Här finns möjlighet att handla av traktens hantverkare, som säljer sina egentillverkade alster. Det finns även en loppis avdelningen att fynda på.

Parkering finns vid Rotbrunna. Vägen mellan Kyrkbyn och Rotbrunna är då avstängd för allmänheten. Den vägen kan du istället åka med traktor och lövad vagn, transporterna går i skytteltrafik. I Kyrkbyn finns försäljning av kaffe med hembakat bröd, korv, våfflor mm.  
Ett utmärkt tillfälle att även göra ett besök i vår vackra kyrka och titta på målningarna av Albertus Pictor. Vid någon tid under dagen är det även evenemang i kyrkan, se programmet för året. Passa även på att titta på gamla saker som finns bevarade i härbret och intilliggande uthus.

 

Vid marknaden finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar,utbudet kan variera mellan åren.
Här är ett axplock av vad som varit tidigare år. Uppvisning med lydnadsprov på brukshundar. Gissa grisens vikt en tävlings station.  För hästintresserade, en ridtur eller titta på brukskörning med häst och vagn. Olika djur i varierande storlek att beskåda.  Mycket uppskattade har alla veteran-traktorer varit, både de som varit uppställda och de som kört uppvisning i naturligt i bruk.

AA IMG_0884AA bb IMG_0866

 
Mera info + bilder harnevibymarknad.se

Nytt från 2015 var att det bara fick vara marknadsstånd på en sida av vägen pga. att vägen blev smalare vid asfalteringen 2014 och det måste finnas en körbana på 4 m för ev. utryckningsfordon.
Loppisstånd blev utplacerade utefter vägen som övriga försäljningen.

Den 19/6 var det dags för den årliga Bymarknaden 2016!
Detta år slog nog alla rekord med antal besökare!
Bilder säger mer än tusen ord!
En väldigt uppskattad dag!!!
Ordf Sandra Mattson

IMG_6005IMG_6028IMG_6024

Senaste inläggen